Enduron SM-sarja päätökseen

Viimeinen osakilpailu ajettiin viikonloppuna 12.10.2013 Vihdin Nummelassa. Kilpailussa ajettiin SM-sarjan tuttuun tyyliin kolme erillistä maastokoetta kolmeen kertaan. Mittaa kertyi reitille vajaat 200km. Reitti oli teknisesti haastava, mutta suurinosa kuitenkin erittäin jouheaa ja nopeaa maastoa. Siirtymillä oli enemmän hankalempia kivikko ja kallio osuuksia.

Kilpailu aamuna vallinnut sankka sumu kiusasi kuljettajia koko aamupäivän. Vasta puolenpäivän aikaan kirkastunut keli helpotti näkyvyyttä. Henkilökohtaisesti hankalin oli maastokoe 3 ”VihtiSki”, joka oli laskettelurinteen ympäristöön tehty yleisö erikoiskoe.

Aamukosteus teki heinäpintaisesta laskettelurinteestä osittain erikoisen liukkaan, ja sumun takia täytyi heittää lasit pois noin puolessa välissä maastokoetta. Kahdella seuraavalla kierroksella oli jo paljon helpompi ajaa. Ensimmäinen kierros piti ottaa muutenkin hieman varovaisemmin, koska en kerennyt kävellä yhtään maastokoetta ennen kilpailua.

Omaan suoritukseen olen todella tyytyväinen, ajo kulki aamun pieniä näkyvyys ongelmia lukuunottamatta todella mukavasti. En kaatunut kertaakaan, eikä mitään muutakaan suurempaa ohjelmaa ollut koko päivänä. Kilpailuun starttasi vajaat 120 kilpailijaa kolmessa SM luokassa. Sijoitukseni SM1 luokassa 5 ja yleiskilpailussa 13. SM1 loppupisteissä sijoitukseni oli 6 sija, joka taitaa olla paras sijoutukseni SM sarjassa ikinä!

Päätöskilpailun myötä jaettiin lauantaina SM mitallit seuraavasti: SM1 luokan kirkkain mitalli meni Jari Mattilalle, hopeaa Eero Remekselle ja pronssia Miko Melinille. SM2 luokan mitallistit 1. Roni Nikander 2. Lauri Pohjonen 3. Marko Leponiemi. SM3 luokan mitallistit 1. Toni Eriksson 2. Marko Tarkkala 3. Mika Tamminen.

SM1 luokan tulokset:

http://fin-enduro.com/tulokset/nmk13/sm1.html

SM1 lopullinen pistetaulukko:

http://fin-enduro.com/tilanne.php?sm=88&smnimi=SM1&vuosi=2013

Tavoitteenahan minulla oli olla tällä kaudella SM1 luokan kympin sakissa. Ja tavoitehan täyttyi, joten ensikaudelle rimaa nostetaan ja yritetään sinne viiden parhaan joukkoon. Mitenkä se tavoite saavutetaan? Se jää nähtäväksi vuoden päähän, mutta töitä siihen saa tehdä varmasti enemmän kuin tähän asti koskaan. Ja toivottavasti pysyy paikat ehjänä.

Kiitän kovasti tukijoitani ja taustajoukkoja menneestä kaudesta. Ensivuodelle panokset kovenee ja sen myötä myös avun tarve niin harjoittelussa kuin taloudellisestikin kasvaa.

Katsotaan mitä tuleva vuosi ja tulevat kilpailut haasteineen tuovat tullessaan!

Terveisin!
Eemeli Muraja
Muraja Racing

Liitteenä kuva sumuiselta ykköspätkältä Vihdin Nummelasta.

Nummela_12.10.2013