Matti Kinnusen muistolle (1947 – 2013)

Matti Kinnusen muistoa kunnioittaen,

Risto Tenhusen sanoin, joihin yhtyy myös koko laaja ystävä- ja kaveripiiri, niin yksityiselämästä kuin ajajakavereiden joukosta.

Matti Kinnunen on poissa.  Matti menehtyi  vaikeaan sairauteen 20.08.2013.

Muutaman motocross- ja jääratakilpailun jälkeen Matti osallistui Kuopiossa Väinölänniemen TT-ajoihin v. 1964 ja sen jälkeen TT-ajoista tuli Matin intohimo, joka kuljetti Mattia ja Kyllikki-vaimoa paitsi kotimaisilla myös ulkomaisilla kilpakentillä.  Matti tunnettiin vaatimattomana ja ystävällisenä  henkilönä,  joka vastoinkäymisistä ja loukkaantumisista huolimatta jaksoi aina uskoa parempaan huomiseen.  Uran kohokohtana oli MM -Imatranajojen 125-luokan kakkossija v. 1979.  Aktiivisen kilpauran jälkeen Matti osallistui Classic- kilpailuihin ja tapahtumiin. Viimeiseksi esiintymiseksi jäi osallistuminen Väinölänniemen muistoajoihin keväällä 2013.  Ympyrä oli sulkeutunut.

Matti tunnettiin taitavana kilpapyörien rakentajana.  Ensimmäinen kilpapyörä oli Jawa Six Days ja sitä seurasi Yamaha-kausi ja italialainen Morbidelli, jolla Matti ajoi Imatralla toiseksi. Tallista löytyy myös Moto-Guzzi, Gilera ja Aermacchi sekä espanjalainen Montesa. Näissä pyörissä näkyy Matin taitavien käsien jälki parhaimmillaan.

Urheiluharrastusten ja työtehtävien myötä Matille muodostui laaja ystävä-ja tuttavapiiri. Hänen poismenonsa merkitsee monille hyvän ystävän ja rehdin kilpakumppanin menetystä. Matin muisto säilyy kuitenkin pysyvästi mielissämme.