Ratakirjaukset Heinjoella

KUSKIT HUOMIO!

Kuten varmaan suurin osa tietää, heinjoelle tehdään tänä keväänä ja ensi kesänä mittavia muutoksia. Näiden muutoksien toteuttamiseeen tarvitaan varoja ja tämän vuoksi jokaisen tulee hoitaa ratamaksut joko kausimaksuna tai kertamaksulla.

Suuri osa käyttäjistä toimiikin sääntöjen mukaan, mutta edelleen osa menee pummilla. Ohjeet ratakirjausten ja kertamaksujen hoitamiseen on sekä huoltorakennuksen seinällä ISOLLA kyltillä sekä www-sivuilla. Kyse ei siis ole tiedon puutteesta vaan välinpitämättömyydestä.

Tämä tarkoittaa sitä, että kaikkien pummilla ajavien kuljettajien maksut tulevat tunnollisesti maksut hoitavien maksettavaksi. Vuoden 2013 aikana kirjausten mukaan radalla on käynyt vain kuusi ratamaksun maksanutta kuljettajaa ja kausimaksulla ajaneita käyttökertoja on 56. Tämä ei vastaa niitä havaintoja joita radalta on tehty.

Rata-alueella on kameravalvonta, joten tarkistaminen on aikaisempaa helpompaa. Samoin kevään mittaan ja varsinkin tulevana kautena ratamaksujen ja ratakirjausten valvontaa tullaan tehostamaan.

Joillekin kuljettajille on merkitty järjestelmään ratamaksukirjaus, vaikka kyseinen kuljettaja ei olisi tehnyt itse tätä kirjausta. Jos siis olet saanut maksuviestin, vaikka et ole tehnyt kirjausta, kannattaa se maksaa. Maksamattomat ratamaksut siirretään perintään.

Radalla on käynyt kuljettajia, jotka käyvät harjoittelemassa jopa ulkomailla. Luulisi varsinkin näiden kuskien tietävän mikä on yleinen käytäntö ratamaksujen suhteen. SIlti osalta näitä kuskeja ”unohtuu” maksujen hoitaminen tai ratakirjausten tekeminen. Siinä sitä on sitten hyvää mainosta sponsoreille.

Eli otetaan nyt jo heti alkuvuodesta uusi linja tähän asiaan ja hoidetaan nämä asiat yhteisten pelisääntöjen mukaisesti.