Enduron kauden avaus Karkkilassa

Kauden ensimmäinen kilpailu ajettiin Karkkilassa vähälumisissa olosuhteissa.
Kilpailu ajettiin ns. ”Endurolenkkinä” eli kilpailussa ei ajettu ollenkaan siirtymäosuuksia, vaan ainoastaan yksi maastokoe useampaan kertaan.

Lähtö ja maali sijaitsivat Karkkilan Motocross varikon laidalla. Maastokokeen pituus oli non 15km ja ajoaikaa kertyi noin 23-24min/kierros. V50 ja C-luokat ajoivat kolme kierrosta ja A,B ja U20 luokat ajoivat 5 kierrosta.

Vaikka aamulla pakkasta ei ollut kun muutama aste, oli ensimmäisellä kierroksella havaittavissa pientä sormien palelua ja käsien puutumista. Johtunee suhteellisen pitkästä maastokokeesta ja kauden ensimmäisestä kilpailusta. Kilpailu oli hyvä mittari omalle ajokunnolle, joka tuntui olevan tässävaiheessa kautta vähintäänkin tyydyttävä.

Reitti sai kiitosta monilta kuljettajilta, johonka oli kyllä helpo yhtyä. Maastokoeella oli hitaampaa metsäosuutta, nopeaa peltopätkää ja motocrossrataa. Siitä kiitos ison työn tehneelle Karkkilan Moottorikerholle!

Omalta osalta kilpailu sujui odotusten mukaan. Teknisiä murheita ei ollut, pystyssä pysyttiin ja kilpaa saatiin ajaa ihan tosissaa. Yleiskilpailun voitti suvereenisti entinen MM-kuljettaja Marko Tarkkala, niin ikään MM-sarjaa kiertänyt Antti Hellsten oli toinen ja  vahvan Motocross taustan omaava Karkkilan oma stara Niko Kalatie kolmas. Oma sijoitukseni oli yleiskilpailun 7 sija ja A1- luokan 3 sija. Kuopion Moottorierhosta mukana kisaamassa oli myös Lauri Niska, Niskan sijoitus C1- luokan 8 sija.

Iisalmen ja Kajaanin harjoituspoluilta oli tuttuja kavereita mukana Karkkilassa. Jani Ryhänen (B1-luokan 4 sija). Jani Komulainen joutui valitettavasti keskeyttämään teknisiin ongelmiin ja Kajaanista Juha Leinonen (B1- luokan 8 sija).

Seuraavat kilpailut ajetaan 8.2 Kangasalalla.