Päitsi 2014 / Eemeli Muraja

Tervehdys!

Viikonloppuna ajettiin Enduron SM-sarjan ensimmäinen osakilpailu, joka oli samalla Legendaarinen jo 79:n kerran ajettu Päijänteen Ympäriajo. Kilpailuun tänä vuonna ilmoittautui 136 kilpailijaa eri luokissa. Kisaluokissa lähtijöitä oli 72, joista maaliin selviytyi 66 kilpailijaa.

Kilpailureitin pituus oli noin 800km. Lähtöpaikkana oli viimevuodesta tuttu Vierumäen Urheiluopisto. Reitti kierti Päijänteen lauantain aikana Jämsän Kautta Jyväskylään ja Joutsan kautta takaisin Vierumäelle. Maastokokeita lauantain aikana ajettiin 16 kpl. Sunnuntaina reitti kulki Vierumäeltä vantaalle sisältäen vielä 8 maastokoetta.

Päitsi1

Kilpailu ajettiin aikaisempiin vuosiin verrattuna erityisen vähälumisessa kelissä. Lunta ei ollut Jyväskylän korkeudellakaan yhtään. Kilpailusta vaativan teki kivinen maasto, jota piti ajaa piikkirenkailla. Se hieman näkyi lauantain ensimmäisien pätkien ajoissa. En saanut kunnollista ajotuntumaa ja eteneminen oli hieman takkuista. Jämsän kokoomatauon jälkeen kuivilla vaatteilla ja pienen ruokailun jälkeen ajo rupesi sujumaan jo paremmin. Siitä olen tyytyväinen, että pystyin kiristämään vauhtia iltaa kohden ja ajoinkin parhaan pätkäajan illan viimeiselle maastokokeelle ollen luokkani kolmas!

Sunnuntain kaikki pitkät pätkät sujuivat ihan mallikkaasti ja ajaminen oli välillä jopa todellakin mukavaa. Lauantain 15h pitkä päivä ei tuntunut haittaavan menoa. Harjoittelu ei siis ole mennyt hukkaan.

Sää suosi koko viikonlopun ajan. Lämmintä oli päivällä parhaillaan 10 astetta. Lämmin sää pehmitti sunnuntain pari viimeistä maastokoetta niin, että saatiin pyörät liattua ja yksi kaatuminenkin tuli liukkaalla savipellolla tehtyä.

Omaan sijoitukseen olen tyytyväinen. Kokonaiskilpailun 16 sija ja SM1-luokan 6 sija. SM-pisteitä tuli 10kpl ja siitä on hyvä lähteä jatkamaan SM-sarjaa, joka jatkuu heinäkuussa Vantaalla.

Eemeli Muraja Päitsi 2014 1

Yleiskilpailun voitti tänä vuonna Antti Helsten, toisena Jari Mattila ja kolmantena Joni Kaivolainen. Kilpailun tulokset on nähtävillä osoitteesta www.fin-enduro.com

Kilpailukausi jatkuu vappuna Viron Tartossa , paikallisen mestaruussarjan kilpailulla. Pääsiäisenä suuntaamme harjoitusmatkalle jonnekin päin viroa ja eiköhän kohta pääse ajamaan eteläsuomen Motocross radoillekin.

Liitteenä valokuvaajan otoksia lauantai illalta MK11 Joutsan JoSeMoran pätkältä..